Vahşi hayat diye tabir ettiğimiz, aslında teknolojiden uzak bir orman içerisinde bir kaç günlüğüne bile olsa yerleşke hayatı yaşamak hemen hemen herkesi cezbedebilir. Özellikle çocuklu aileler için bu tam bir bağımlılık hale gelebilecek bir aktivite! Ancak bu aktivitenin bazı riskleri de olabilir. Sonuçta dış dünyadaki tehlikelere ve görünmeyen düşmanlara karşı açık olabiliriz. İşte tam bu noktada sizler için çocuklar ile birlikte kamp yapan ailelere yönelik 5 altın kuraldan bahsedeceğim.
Uygun ve Doğru Kıyafetleri Yanınıza Alın
Çocuklu ailelerin en çok yaptığı hatalardan birisi de kıyafet konusudur. Çünkü genellikle yaz aylarında yapılan kamplar da unutulan detay, orman içerisinde geceleri normalden daha serin olmasıdır. Bu da çocuklarınızın sağlığını bozabilecek bir durum olarak karşımıza çıkıyor.
Bu nedenle yanımıza uzun kollu kıyafetler ve sürpriz bir yağmur yağmasına karşın bir yağmurluk bile alınabilir. Çocuğunuzun karnını üşütmesi veya soğuk algınlığı yaşaması kamp eğlencenizi daha ilk günden berbat edebilir!
Zehirli Bitkiler Hakkında Bilgi Sahibi Olun
Ne kadar bilgili olursanız olun, çocuğunuzun ne kadar meraklı bireyler olduğunu sakın unutmayın. Kamp alanında bir çocuğun yapacağı ilk şeylerden birisi, kamp alanını keşfe çıkmak olacaktır. Bu durumda çocuğunuza zarar verecek veya zehirleyecek çeşitli bitkiler ve hatta böcek türleri olabilir.
Bunun önüne geçmek için çocuğunuza sizinle birlikte hareket etmesini veya o bölgede olabilecek zehirli bitkilerin fotoğraflarını gösterebilirsiniz. Ayrıca yanınıza anti alerji ilaçları da alabilirsiniz.
Yanınıza Temiz Su Almayı Unutmayın
Kamp alanında bulunabilecek bir çeşme veya temiz göl suyu gibi kaynaklara güvenip sakın ola ki herhangi bir su getirmeden kamp yapmaya kalkmayın. Çünkü çocuklar, yetişkinlerden çok daha narin bir yapıya ve mideye sahiptirler. Kolaylıkla ishal ve üşütme gibi rahatsızlıklar yaşayabilirler. Bu durumda yanımızda evimizden getirdiğim temiz içme suyu olması çok önemlidir.
Acil Durum Bilgisi Verin
Çocuğunuza acil durumlarda neler yapması gerektiğine dair bilgilendirme konuşması yapmalısınız. Özellikle kamp etrafında gezinirken kaybolması veya yırtıcı bir hayvan ile karşılaşması durumlarında neler yapabileceği konusunda ona öğütler vermelisiniz.
Bu konuda öğrenmesi gereken ilk şey kesinlikle panik yapmamak ve soğukkanlılığını korumaktır. Bunu çok doğru ve etkili bir biçimde aşılamamız gerekir.
Tam Teşekküllü Bir İlk Yardım Çantası Hazırlayın
Girişte belirttiğimiz gibi, kamp hayatı aslında vahşi doğada yaşamaktır. Bu nedenle, yaralanmalara karşı oldukça açık duruma geliriz. Sadece çocuğumuz için değil, kendimiz için de bu ilk yardım çantasını hazırlamamız şarttır. Kesikler, alerjik reaksiyonlar ve yanık gibi durumlarda elimizin altında bir ilk yardım çantası olması çok önemlidir.
Yüz İfadeleri için tıklayınYüz İfadeleri için tıklayın