5 Ağustos 2020 Çarşamba

Şifalı Çay Tarifleri [Limon, Fesleğen, Kakule Çayı Tarifi]

Çay içmek aslında sadece bir gıda değil aynı zamanda da bir yaşam tarzıdır. Kendi çayınız size has size özeldir. Sabah kahvaltıda veya akşam keyif için bile çay içilebilir. Sadece bizim ülkemizde değil, diğer pek çok ülkede de çayın yeri ayrıdır. Hatta şöyle söyleyebilirim ki, su tüketiminden sonra dünya çapında en çok tüketilen ikinci sıvı çaydır. 

Şifalı çay tarifleri

Tabii bu noktada şunu belirtmek lazım ki, dünyada bu çayı bizim gibi çoğunlukla alışkanlık olarak tüketen insanlar yok. Meditasyon ve rahatlama amaçlı ve hatta şifa niyetine de kullanan insanlar vardır. İşte şimdi sizlere, hem şifa niyetine hemde sağlıklı bir çay içmek için özel çay tarifleri paylaşmak istiyorum.

Limon Çayı Tarifi


Vücudumuz için harika bir C vitamini kaynağı olan limon ile böbrek taşı başta olmak üzere kansızlık ve hazımsızlık gibi pek çok rahatsızlığa karşı da savaşabiliriz. Üstelik tarifi de çok çok kolay. Yeşil çay veya bildiğimiz siyah çayın içine ufak bir limonu ikiye bölüp komple fincana sıkıyoruz. Yalnız çok aşırı bir limon tadı gelmemesine dikkat edin. Sonuçta limon ciddi bir asit kaynağıdır ve fazlası yan etkilere sebep olabilir.

Kakule Çayı Tarifi


Yine bir diğer basit ama şifası büyük bir çay tarifi vermek istiyorum. Kakule, sindirim problemlerine etki eden ve antioksidan özelliği bulunan bir bileşimdir. Ayrıca kansere karşı koruyucu bir etkisi olduğu da bilinir. Yalnız bu noktada bizim için bir diğer önemli özelliği de hiç şüphesiz o özel aromatik kokusudur. Şimdi tarifine geçelim; bir / iki tane kakule alıp, normal siyah çay ile birlikte demliyoruz. İşte bu kadar!

Şifalı çay tarifi

Baharatlı Çay Tarifi


İçtiğinizde ferahladığınızı ve rahatladığınızı hissettirecek aromatik baharat çayları denemek ister misiniz? Normal siyah toz çay ile birlikte demleyebileceğiniz bazı baskın ve şifalı baharatlar şunlardır: tarçın, karanfil, akçaağaç şurubu, kakule, yıldız anason ve ayrıca şeker olarak da bal kullanın.

Fesleğen Çayı Tarifi


En iyisini en sona sakladım. Tadı konusunda iddialı olamam ama şifası konusunda size çok faydası olacağına eminim. Fesleğen, içerdiği antienflamatuar, anti-bakteriyel ve antioksidan özellikleri sayesinde zaten başlı başına bir şifa kaynağıdır. Çay ile bunu nasıl değerlendiririz diye soracak olursanız; kaynamakta olan suya 10 - 15 (fesleğenin boyutuna göre) yaprak fesleğen atın ve demleyin. Sonrasında fesleğen çayınız hazır!

Fesleğen çayının grip, enfeksiyon, hafıza güçlendirme, stres ve astım gibi rahatsızlıklara karşı etkisi olduğunu söyleyelim.

Hemen hemen her evde bulunabilen veya bulunması gereken malzemeler ile kolayca ama oldukça şifalı çay tarifleri paylaştığımı düşünüyorum. Eğer sizinde kendinize özgü veya sık kullandığınız bir çay tarifi var ise lütfen bu sayfanın altından yorumlarınızda bunu belirtiniz.


Yüz İfadeleri için tıklayınYüz İfadeleri için tıklayın